ChristenUnie blij met diploma-erkenning over de grens

ChristenUnie blij met diploma-erkenning over de grens
De Drentse ChristenUnie wil dat er door minister Bussemaker zo snel mogelijk afspraken gemaakt worden met de Duitse deelstaat Nedersaksen over de erkenning van diploma's over de grens.

06 juli 2015

Het provinciebestuur heeft daarop actie ondernomen, door een brief te sturen aan minister Bussemaker.


Er bestaan namelijk afspraken binnen de Benelux en de minister gaat wel in gesprek gaat met de lager gelegen deelstaat Noordrijn-Westfalen, zo stelt de ChristenUnie.


'Door op rijksniveau snel afspraken te maken met de Duitse deelstaat Nedersaksen over de erkenning van diploma's wordt werken over de grens beter mogelijk. De partij wil dat zowel diploma's van het hoger onderwijs als van het middelbaar beroepsonderwijs geldig worden over de grens', zegt statenlid Bernadette van den Berg. 'Wij zijn blij met deze actie van het provinciebestuur, en hopen dat dit nu snel geregeld wordt door de minister.'


Begin 2015 presenteerden de Groningse en Drentse ChristenUnie een economische groeiagenda voor de grensregio. Naast de erkenning van diploma's pleit de ChristenUnie daarin ook voor betere verbindingen naar Duitsland en het stimuleren van de Duitse taal in het onderwijs.


Bron: www.coevordenhuisaanhuis.nl 

Vorige pagina
Top