CINOP genomineerd voor MVO-prijs 's-Hertogenbosch 2015

CINOP genomineerd voor MVO-prijs 's-Hertogenbosch 2015
CINOP bij laatste zes genomineerden voor MVO-prijs ‘s-Hertogenbosch 2015! Deze nominatie wordt elke twee jaar uitgegeven aan de organisatie die het beste zijn bedrijfsvoering afstemt op samenleving en milieu. Oftewel, een winnende combinatie van People, Planet & Profit. Stemt u ons naar de finale?

27 mei 2015

Help CINOP deze MVO-prijs te winnen:


De MVO-prijs is een tweejaarlijkse prijs voor ondernemingen uit een specifieke regio die succesvol zijn door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De organisatie ligt in handen van Switch (landelijk coördinator van het programma MVO Loont). Lees verder of kijk op  www.mvoprijs.nl.


Winnende combinatie


Bij MVO gaat het om evenwichtige aandacht voor maatschappelijke (people), ecologische (planet) en economische (profit) aspecten in de bedrijfsvoering. Bedrijven die daadwerkelijk duurzaam ondernemen, blijken bij een gelijkmatige balans van de drie P´s tot betere resultaten te komen.


6 genomineerden


In ‘s-Hertogenbosch zijn 23 aanmeldingen binnengekomen en is CINOP geselecteerd als één van de 6 genomineerden. Daarbij heeft de jury gekeken naar elementen als: innovatie, potentie, mogelijke impact en een rol als aanjager (in de branche).


Op naar de finale


De nominatie is een prestatie waar we trots op zijn. We gaan door naar de volgende ronde: de publieksstemming! Natuurlijk vragen wij u om uw stem uit te brengen op CINOP (zie link boven). Want de drie bedrijven met de meeste stemmen zijn de finalisten. Stemmen kan tot en met 14 juni. Na een bedrijfsbezoek door de jury zal de winnaar vervolgens bekend gemaakt worden op 25 juni 2015. PS: Lukt het niet om te stemmen? Dan heeft iemand anders op hetzelfde netwerk al gestemd. Probeer het dan thuis.


Waarom CINOP?


CINOP is een kennis- en adviesorganisatie op het gebied van leren, opleiden en ontwikkelen. Wij werken zowel nationaal als internationaal voor overheden, onderwijsinstellingen, arbeidsmarktpartijen en maatschappelijke organisaties. Wij doen dit met circa 150 medewerkers.

 

Vanuit het bedrijfsconcept ‘maatschappelijke onderneming’ is onze missie om jongeren en volwassenen goed op te leiden voor de samenleving van morgen. Met onze projecten opereren wij altijd in het hart van de maatschappij. Denk aan het maken van instrumenten in de bestrijding van laaggeletterdheid, stimuleren van een leercultuur binnen het MKB, toegankelijk maken van onderwijs voor studenten met een (functie)beperking, bevorderen van Europese leermogelijkheden voor studenten tot het opzetten van meisjesonderwijs in Saudi-Arabië.


Een concrete verschijningsvorm in de MVO-profilering is ons pand op het Stationsplein; een van de meest duurzame kantoorgebouwen van de stad (zo niet het meeste). Dat blijkt uit de BREEAM-NL erkenning waarin we het certificaat “very good” behaalden. Met deze score behoren wij tot een selecte groep bedrijven in Nederland met dit prestigieuze certificaat. De lift levert bijvoorbeeld meer energie op dan deze kost, staan er zonnepanelen op het dak, liggen er klimaatneutrale Bamboo-vloeren en is stoffering gebruikt van gerecyclede PET-flessen.

Verder is CINOP een robuust leerbedrijf met een actief stagebeleid (van mbo tot ho), organiseren we interne veilingen voor het goede doel (leerproject in Afrika), selecteren we leveranciers op lokale betrokkenheid en MVO en zorgt ons digitale werkconcept voor het terugdringen van autokilometers en papiergebruik. Zo krijgt duurzaamheid steeds meer betekenis.


Waarom de MVO-prijs voor CINOP?
Simpelweg omdat we met deze prijs meer aandacht krijgen voor het doel waar CINOP voor staat en meer erkenning genereren voor een Leven Lang Leren.Vorige pagina
Top